Domácí pekárna Unold 68616 Skala

  • Doprava zdarma

Unold 68616 Backmesiter Skala Unold 68616 Backmesiter Skala Unold 68616 Backmesiter Skala Unold 68616 Backmesiter Skala Unold 68616 Backmesiter Skala - výsledek test ETM Testmagazin

Upozornění k Unold 68616 Skala:

Domácí pekárna Unold 68616 Skala se již v ČR ani v Německu neprodává - byla nahrazena novým modelem Unold 68425 Kompakt Plus. Děkujeme za pochopení.

Popis pekárny Unold 68616 Skala:

Výkonná domácí pekárna s keramickým povrchem na časté pečení. 11 uložených programů + jeden volitelný, vestavná odnímatelná váha s dovažováním, automatický podavač surovin, volba stupně upečení kůrky, dotykové ovládání, velký průzor, časovač, forma na chléb s keramickým nepřilnavým povrchem. Celý název: Unold 68616 BACKMEISTER® Skala. Příslušenství: samostatná forma na chléb s nepřilnavým keramickým povrchem, hnětač, pomůcka pro vyjmutí hnětače, odměrky, návod k obsluze.

Podobné pekárny:

Unold 68415

4 290 Kč s DPH

Unold 68456 Edel

3 990 Kč s DPH

Plusy a mínusy pekárny Unold 68616 Skala:

  • silný motor s kvalitním hnětačem (pekárna si poradí i s tužším a objemnějším těstem)
  • keramický povrch pečící formy
  • vestavná odnímatelná váha
  • automatický podavač surovin
  • nastavitelný program
  • kvalitní dílenské zpracování
  • dotykové ovládání
  • pekárna je vhodná pro přípravu bezlepkových směsí
  • ovládání v němčině
  • vyšší cena

Unold 68616 Skala je výborná domácí pekárna určená na časté pečení. Vyniká výborným zpracováním a dobrým motorem, který si poradí i s tužším a větším těstem. Náročnější pekařky a pekaři ocení vestavnou odnímatelnou váhu (dá se používat samostatně), nastavitelný program, automatický podavač surovin a keramický povrch pečící nádoby.

Parametry pekárny:

ParametrPopis
Velikost chleba500 - 1200 g (objem nádoby 3 l - 14 na 19 cm)
Hnětací háky1 jemně prohnutý hnětač
Počet programů12: 11 uložených a jeden nastavitelný
Programyzákladní program / celozrnný chléb / světlý chléb / rychlý program / kynutý koláč / kypřicí prášek / džem / těsto / celozrnný chléb rychlý / pečení / rychlý program na přípravu těsta / vlastní program
Odložený startano (časovač 13 hodin)
Příkon600 W
Barvaušlechtilá ocel / černá / sklo
Rozměry32x39x28 cm (vxšxh)
Hmotnost8,3 kg
Záruka24 měsíců

Video recenze pekárny Unold 68616 Skala:

Komentáře, dotazy a názory uživatelů k domácí pekárně Unold 68616 Skala:

Vložit nový komentář

  • lenka: 01. 04. 2015 (19:20)

    Dobrý den, uvažuji nad pekárnou zn. Unold. CHci zvolit správně. ráda bych pekárnu na kváskový chlép. Kvásek mám, jen potřebuji nějaký asi nastavitelný program na půl dne. Pro větši chléb, přisypávač semínek a nejlépe s háky, co nezůstanou v chlebu,odložený start.keramický povrch,časté pečení,míchán džemů.Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  01. 04. 2015 (22:42)

      Dobrý den, děkuji za Váš zájem. Bohužel pekárna, která by splňovala všechny Vaše požadavky, není. Na kváskový chléb (pokud máte již hotový kvásek odjinud), doporučuji pekárnu s nastavitelným programem, ovšem velmi dlouhé časy (např. více než 6 hodin) lze nastavit pouze u pekárny Sana, u ostatních pekáren je třeba se smířit s kratšími časy. Na větší chléb doporučuji pekárnu dvouhákovou, ty ale zase nemají podavač semínek. Háky zůstanou v chlebu vždy (pokud je po kynutí nevyndáte z pekárny), pekárna Morphy Richards má hák sklopný (ovšem i ten zůstane v chlebu, jde ale snáze vyndat). Keramický povrch mají pouze pekárny Unold 68616 Skala a Unold 68511 (ty by Vám asi vyhovovala více, pokud budete dělat větší chleby). Džemy, odložený start i časté pečení uvedené pekárny zvládnou.

  • A. Procházka: 07. 02. 2015 (10:54)

    Jaký je rozdíl mezi typem 68615 a 68616? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  07. 02. 2015 (17:04)

      Dobrý den, jedná se o stejný model pekárny, místo formy s teflonovým povrchem je však u pekárny forma s keramickým povrchem, výrobce proto použil nové označení (68616 místo 68615), samotná pekárna je stejná. Již v loňském roce proběhla inovace modelu, byl přepracován displejový panel a váha je nově odnímatelná (dříve byla napevno zabudována a spojena s pekárnou, nyní je na ní jen samostatně "položena").

  • Ludovit: 12. 01. 2015 (12:15)

    Dobry den pan Baloun, som v tejto problematike uplny zaciatocnik. Toto vase forum je velmi zaujimave a podnetne. Pekaren Skala ma velmi zaujala. V jednej z predoslych odpovedi uvadzate, ze ETA Vital je vhodna pre nadsencov pecenia z pouzitim kvasku. Prosim u Skaly to nejde ? Napriklad pridanim uz pripraveneho kvasku ? Dakujem Vam za odpoved
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  12. 01. 2015 (13:18)

      Dobrý den, v pekárně Skala lze udělat kváskový chléb, pokud již máte kvásek hotový odjinud, kvásek samotný však v pekárně připravit nelze, to je možné jen v pekárně Sana.

  • Jakub H: 16. 12. 2014 (16:17)

    Dobrý den, V sekci jak vybírat domácí pekárnu máte u UNOLD skala uveden sklopný hnětač. Nikde jsem však nenašel, že to tak opravdu je. JE? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  16. 12. 2014 (17:53)

      Dobrý den, děkuji za informaci, podívám se, zda to tam máme opravdu uvedeno. Sklopný hnětač má jen pekárna Morphy Richards 48319, pekárna Unold Skala jej nemá. Osobně však musím říci, že absenci sklopného hnětače nepovažuji za nevýhodu.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  16. 12. 2014 (23:10)

      Dobrý den, ano, byla tam opravdu chyba, místo vestavěné váhy byl uveden sklopný hnětač...

  • Kvetoslava Pappová: 25. 11. 2014 (07:21)

    Vážený pán Baloun, reagujem na Vašu odpoveď: "Dobrý den, doporučil bych Vám rozhodnout se podle toho, jak často budete péct. Na časté pečení by byla vhodnější pekárna Skala (68615), na občasné pekárna 68415. Skala aspiruje na nejkvalitnější pekárnu na trhu, protože má pohon řetězem místo řemenu (řemen bývá u většiny pekáren kámen úrazu cca po 3 letech - dá se však spolu s rozvodným kolem vyměnit)." čiže je tam reťaz a nie sú problémy ako pri 68415, ktorú chcem vymeniť za 68615. A ložisko velkého ozubeného kola na ktorom bol upevnený remeň je duralové?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  16. 12. 2014 (17:52)

      Dobrý den, s převody u pekárny Unold 68615 opravdu nejsou problémy (je tam řezěz), jaké je ložisko bohužel nevím...

  • frantisek: 12. 09. 2014 (16:35)

    dobrý deň mám záujem kúpiť pekáreň Unold 68415 nachádza sa na slovensku záručný a pozáručný servis Ďakujem
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  12. 09. 2014 (23:39)

      Dobrý den, záruční ani pozáruční servis pekáren Unold na Slovensku není...

  • mirabela: 28. 07. 2014 (08:40)

    Dobrý den, rozhoduji se mezi pekárnou unold skála a morphy richards 48319. Unold 8695 jsem měla byla jsem sni moc spokojena. Odešla mi převodovka, zůstala mi však nadoba s hákem. Bude se dát použít do unold skála pokud bych se pro ni rozhodla? Nebo je mr. lepší? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  28. 07. 2014 (10:35)

      Dobrý den, pekárna Unold Skala i pekárna Morphy Richards jsou podobné a kvalitní pekárny, rozdíly jsou kromě designu velmi malé. Obě mají stejně velkou formu i stejně uchycenou, takže lze formy zaměnit. Pekárna Unold 8695 měla formu menší, do obou pekáren by ale šla zřejmě nasadit, zkusím to zítra ve skladu zkontrolovat a dám Vám vědět.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  29. 07. 2014 (23:11)

      Dobrý den, uchycení forem vypadá opravdu stejně, takže by zřejmě i menší forma z Unoldu šla do pekárny Skala nasadit, přesto bych ji tam asi raději nepoužíval, protože bych očekával problémy s propečením chleba - malá forma (z Unoldu 8695, kde je použita forma se čtvercovým půdorysem) má kromě menšího objemu i ten problém, že topná spirála by u dvou stěn byla blízko a u dvou dále...

  • Ján S: 06. 02. 2014 (18:30)

    Dobrý deň prajem. Náhradná forma na pečenie do UNOLD Skala je ktorá ? Pasuje tam táto ?: http://www.mojepekarna.cz/pecici-forma-unold-68415 Hák k UNOLD 68415 podľa príspevkov hore pasuje do UNOLD Skala. Celkom zvažujem kúpu formy aj háku, niekedy pečiem viac chlebov po sebe ( v rúre ), pekáreň zarába cesto. Šlo by mi to rýchlejšie. Plus by sa forma aj hák šilki prípadne aj na varenie džemu.
    Reagovat

    • Ján S reaguje:  06. 02. 2014 (18:35)

      Oprava predchádzajúceho príspevku: Dobrý deň prajem. Náhradná forma na pečenie do UNOLD Skala je ktorá ? Pasuje tam táto ?: http://www.mojepekarna.cz/pecici-forma-unold-68415 Hák k UNOLD 68415 podľa príspevkov hore pasuje do UNOLD Skala. Celkom zvažujem kúpu formy aj háku, niekedy pečiem viac chlebov po sebe ( v rúre ), pekáreň zarába cesto. Šlo by mi to rýchlejšie. Plus by sa forma aj hák šilki prípadne aj na varenie džemu.

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  06. 02. 2014 (19:29)

      Dobrý den, ano, uvedená forma je stejná pro pekárnu Unold Skala i pro pekárnu 68415, pro hák platí to samé.

  • buffalo: 17. 10. 2013 (13:30)

    zdravím. již delší dobu vybírám pekárnu a nemohu si vybrt. mám zájem o co největší chléb. je lepší s 1 nebo 2 háky ? s 1 nebo dvěma nádobama když bych si chtěl upéci 2 složením rozdílné chleby ? váhám mezi zn.unold a teď jsem narazil na zn. sana. tato se mi zdá moc drahá.basic 3950,-, standart 5940,-, exclusive 7530,-...jaký vidí odborník rfozdíl mezi unoldem apředraženou sanou krom ceny ?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  17. 10. 2013 (15:38)

      Dobrý den, největší chléb vzejde z co největší formy - formy dvouhákových pekáren jsou větší než formy jednohákových pekáren. Rozdíl ale není zase tak velký, výška i šířka je většinou stejná, rozdíl je v délce, dvouháková forma je většinou a několik centimetrů delší. Dva složením rozdílné chleby by bylo asi nejvhodnější péct postupně; máte zřejmě na mysli, zda je to možné upéct v dělené (dvojité) formě dvouhákových pekáren - možné to je, jen to složení nesmí být moc rozdílné (např. vánočku a zároveň žitný chléb zároveň bych v tom asi nedělal, ale třeba celozrnný a žitný chléb by neměl být problém); nastaven by byl totiž jen jeden program. Pekárnu Sana bych určitě nenazval předraženou. Pro porovnání s jinými pekárnami je třeba zvolit teflonovou verzi, která stojí 3950 Kč (ty dražší jsou včetně nerezové formy a hnětačů, které se k jiným pekárnám nenabízejí, tedy se to pak těžko porovnává). Žádná jiná pekárna nenabídne libovolné nastavování časů a teplot, což je vhodné např. na přípravu kvásku, jogustů, sýrů atd. Samozřejmě ne každý takové možnosti využije a potřebuje, na základní pečení chleba pouze ze směsí je pak taková pekárna drahá, to je však spíše než otázka ceny otázka vhodného a správného výběru...

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  17. 10. 2013 (15:44)

      Ještě jsem zapomněl na ten rozdíl. Největší rozdíl je ve způsobu použití a využití. Sana je určena tomu, kdo chce připravovat kvásek a kváskový chléb, případně i jiné druhy domácích potravin, jako jsou jogurty a sýry. Unold 68615 Skala je určena spíše pro "běžné" použití, má spoustu přednastavených programů, integrovanou váhu atd. Ostatní rozdíly (jeden hák/dva háky, velikost forem, rozdílnost programů atd.) bych označil v tomto případě jako spíše nepodstatné rozdíly...

  • Jana: 15. 09. 2013 (21:30)

    Dobry den, vyse uvadite casove rozpeti u volitelneho programu: 1. hnětení 0-8 min, 1. kynutí 20-60 min, 2. hnětení 0-15 min, 2. kynutí 0-115 min, 3. kynutí 0-120 min, pečení 0-80 min, udržování teploty 0-60 min. Max. kynuti jsou tedy cca 4 hodiny. Je moznost, aby bylo kynuti opakovano dvakrat (cca 8hodin), predtim, nez dojde k peceni?¨Dekuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  15. 09. 2013 (21:38)

      Dobrý den, jinak, než je uvedeno, program nastavit nelze. Pro volitelné nastavování časů (např. pro potřeby kvásku apod.) je vhodná pekárna Sana SmarBreadMaker.

  • Jana Vidlařová: 07. 07. 2013 (00:11)

    Dobrý den, vybírám pekárnu a nemohu dohledat. Chtěla bych, aby měla automatický podavač surovin ( semínek) a 2 háky - jsme 4 členná rodina. Máte v nabídce pekárnu, kterou byste mi doporučil? Děkuji moc JV
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  07. 07. 2013 (22:34)

      Dobrý den, dvouháková pekárna s automatickým podavačem v nabídce není. Automatický podavač má pekárna Unold 68615 Skala a pekárna Morphy Richards 48319. Osobně nepovažuji podavač za nějakou důležitou součást, dá se pohodlně péct i bez něj. Případně se dá i naopak zvolit jednoháková pekárna namísto dvouhákové, rozdíl v objemu forem (tedy i ve velikosti chleba) není zase tak velký, bude možná péct jen o trochu častěji...

  • ronge: 21. 06. 2013 (19:11)

    dobry den.pane Baloune-myslel jsemjakou baterii je napajena vaha v pekarne-prominte me predchozi nepresne vyjadreni-zdravim a dekuji za odpoveds ZR
    Reagovat

  • ronge: 21. 06. 2013 (16:09)

    dobrý den- můžete mi-prosím-sdělit,jakou baterii u váhy lze použít? Tužkovou,či knoflíkovou? Děkuji za odpověd a váš čas! ZR
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  21. 06. 2013 (17:37)

      Dobrý den, nevím, jakou váhu máte na mysli. Pokud myslíte kuchyňskou váhu, tak ty mají většinou 3V článek.

  • Mirek: 06. 06. 2013 (12:25)

    Dobrej den.Chtěl bych se zeptat u pekárny Unold 68615 Skala,když peču z 500g chlebové směsi tak u programu velikost chleba nastavit 1 nebo 2.velikost?Děkuji
    Reagovat

  • Radka K.: 05. 06. 2013 (20:43)

    Ještě jednou dobrý den, psala jsem Vám dnes již jeden dotaz k jiné pekárně, ale ještě jsem objevila tuto...V obecném popisu není uveden program pro bezlepkový chléb, prosím o sdělení, na jaký program by se tedy v této pekárně Skala, pekl bezlepkový chléb? Děkuji, Radka K.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  05. 06. 2013 (21:18)

      Dobrý den, ano, tato pekárna má nastavitelný program, který je na bezlepkové pečení vhodný. Vzhedem k tomu, že jste psala o pětičlenné rodině, doporučoval bych Vám spíše pekárnu dvouhákovou, která je přeci jen větší...

  • Blanka Marešová: 21. 05. 2013 (15:59)

    Dobrý den, je možné koupit nebo nějak získat český návod k pekárně UNOLD 68415. Mám pekárnu bez návodu. Syn má přísnou dietu a může jen špaldový chléb, který mu chci doma dělat. Děkuji za pomoc Blanka Marešová
    Reagovat

  • František: 18. 03. 2013 (12:42)

    Dobrý den,mohu se zeptat jestli forma na pečení z pekárny 68415 pasuje na pekárnu 68615 unold.Mám zájem o náhradní formu,hák již mám a pasuje z 68415.Děkuji za odpověd.
    Reagovat

  • Alena Málková: 16. 12. 2012 (13:35)

    Dobrý den, lze u této pekárny nastavit i stupeň propečení kůrky? U levnějších typů to uvádíte v popisu, zde to uvedeno není. Za odpověď děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  16. 12. 2012 (15:39)

      Dobrý den, zřejmě jste to přehlédla, i zde je to uvedeno. U pekárny lze nastavit propečení kůrky.

  • Hana Rotová: 12. 12. 2012 (16:05)

    Dobrý den, chtěla jsem dnes upéct chleba, ale po minulém neúspěšném pokusu, kdy jsem chléb vyhodila dio koše, postrádám hnĕtač.Je možné, že zůstal v chlebu?Lze ho zakoupit u vás? Děkuji za odpověď! Když se daří, tak se daří!:-(
    Reagovat

  • Hana Rotová: 12. 12. 2012 (16:12)

    Dobrý den, už jsem to pravděpodobně vyčetla níže. Pasuje hnetaci hak 68415? Díky.
    Reagovat

  • Jirka.M.: 17. 11. 2012 (21:28)

    Dobrý večer, chci se zeptat jak se vám v této pekárně peče a jaké jsou výsledky upečených chlebů. Případný servis je pouze v Praze? Pekárna se vypíná vytažením zásuvky, nebo tlačítkem? Jaké je dodáno příslušenství při koupi pekárny. Moc děkuji za odpovědi.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  17. 11. 2012 (22:34)

      Dobrý den, otázka na chleby a zkušenosti s pečením je spíše vhodná do nějakého diskusního fóra, my osobně máme doma jinou pekárnu. Servis pekáren Unold je nyní v Praze. Přiznám se, že nevím, zda má pekárna vypínač, ostatní pekárny Unold je mají, ale u Skaly si na něj nepamatuji, přestože jsem v ní pekl, spíše bych řekl, že jej má. Příslušenství je součástí balení.

    • Petr Beneš reaguje:  25. 11. 2012 (15:07)

      Pekárna vypínač nemá (nebo jsem ho nenašel) vypíná se vytažením. Jinak jsem naproto spokojen. Jen hnětní je hlučnejší, takže v malém bytě se v noci (s odloženým startem) péct nedá, ruší to (ale mám mezi kuchyní a ložnicí jen jedny dveře. S provedením jsem naprosto spokojen, výsledky výborné, na režim "dunkle" (tmavý) jsou chleby i dostatečně opečené - mám rád křupavlu kůrku.

  • Jirka.M.: 18. 11. 2012 (20:43)

    Dobrý večer, mohu se ještě zeptat jestli má pekárna odložený start. Moc děkuji za odpovědi.
    Reagovat

  • Jirka.M.: 17. 11. 2012 (21:35)

    Ještě jsem se chtěl zeptat, popisky na pekárně jsou v němčině jak je vidět na videu, nebo jsou i angličtině. Dškuji
    Reagovat

  • Petr Beneš: 05. 11. 2012 (10:37)

    Dobrý den. Děkuji za doporučení a cenné rady při výběru pekárny. Nakonec jsem zakoupil tuto a po více než měsíci užívání jsem se rozhodl se podělit o mé zkušenosti: ++ Kvalitní provedení (opravdu se jedná o kvalitně zpracovaný stroj, který v kucyhni nedělá ostudu) ++ Integrovaná výha - geniální (netřeba vyndavat žádné další věci, jen formu dát na váhu a sypat ingrediance i předepsaný objem vody se dá navážit) + Ovládání (velmi jednoduché) zjistil jsem, že na naprostou většinu chlebů stačí dva základní programy + Vsypávání semínek až po prvním hnětení (vhodné u plochých křehkých semen, nerozbijí se) + Chleba vždy lehce vypade (byl jsem u kolegy, který chléb vždy páčí z jiné pekárny násilím) - Hlučnost (hnětení dělá hnuk, ale s tím se dalo počítat) Mezi ložnicí a kuchyní mám pouze 1 dveře a když dám pečení na časovač, tak mě hnětení budí. = až na tu hlučnost vřele doporučuji!
    Reagovat

  • Hanka: 27. 10. 2012 (19:00)

    Dobrý den, potřebovala bych znát rozměr (hloubku) podstavce pekárny Unold skala. Předem děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  27. 10. 2012 (20:12)

      Dobrý den, nevím přesně, co míníte podstavcem. Rozměry pekárny jsou: 32x39x28 cm (vxšxh).

    • Hana reaguje:  29. 10. 2012 (16:52)

      Potřebovala bych vědět, jestli bude možné pekárnu postavit na polici o hloubce 26cm - předpokládám že hloubka 28cm je v nejširším místě s displejem, ale nevím, zda předpokládám správně. Děkuji

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  29. 10. 2012 (17:03)

      Dobrý den, ano, už jsem pochopil, co jste myslela podstavcem. Na polici by se pekárna měla bez problémů vejít, nožičky totiž nejsou přesně v rozích, takže se pekárna vejde i na trochu užší plochu, než je ona sama. Police by však neměla být skloněná nebo jinak "vachrlatá", aby pekárna nemohla při hnětení z police "odjet".

  • Vaclav: 27. 10. 2012 (21:16)

    Dobrý den, mohu se zeptat na porovnání pekáren Unold 68615 Skala a Eta Duplica Vital a jak ovlivňuje kvalitu upečeného chleba počet hnětačů. Děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  28. 10. 2012 (11:24)

      Dobrý den, počet hnětačů nemá na kvalitu chleba žádný vliv. Jde jen o to, že více hnětačů znamená, že je pečící forma větší, tedy že se v pekárně udělá větší chleba. Je potřeba si jen správně zvolit velikost - pro jednu osobu je dvouháková pekárna velká a zase naopak pro 4-5 je jednoháková malá. Co se týče toho porovnání zníměných pekáren, je to trochu složitější v tom, že Eta je dvouháková (tedy větší) a Unold jednohákový (menší). Etu Vital doporučuji jen pro fanoušky přípravy kvásku, sýrů atd., pro běžné pečení chleba vyhoví pekárna Domo 3990, která je stejná jako Eta, jen nemá některé specifické funkce. Unold má vestavnou váhu a automatický podavač surovin a také jako jediná pekárna na trhu pohon řetezem, což znamená téměř nezničitelnost pohonu za cenu velmi mírně zvětšené hlučnosti při hnětení, Unold také asi lépe vypadá, ale to je individuální.

  • Mirek: 06. 09. 2012 (12:51)

    Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli tato pekárna má program na marmelády(džem).Děkuju
    Reagovat

  • Petr Beneš: 20. 08. 2012 (20:15)

    Dobrý den. Rád bych se zeptal, jaké jsou u této pekárny možnosti pro volitelný program. Preferuji chléb z čerstvého kvásku, pěkně nadýchaný a to vyžaduje aby v programu bylo možné nastavit několikeré kynutí. Ideálně kynutí-hnětení-kynutí. Děkuji za odpověď. Beneš
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  20. 08. 2012 (22:12)

      Dobrý den, nastavitelný program lze nastavit takto: 1. hnětení 0-8 min, 1. kynutí 20-60 min, 2. hnětení 0-15 min, 2. kynutí 0-115 min, 3. kynutí 0-120 min, pečení 0-80 min, udržování teploty 0-60 min.

  • Silvie: 09. 08. 2012 (14:27)

    Dobrý den. Můžete mi, prosím, sdělit, zda-li pekárna 68615 Skala obsahuje český návod použití i české recepty? Děkuji. SH.
    Reagovat

  • Jitka Dobrotová: 01. 06. 2012 (13:01)

    Dobrý deň. Rozhodujem sa medzi Unold 68415 a Unold 68615. Vyhovuje mi 1 hnetač aj veľkosť chleba. Chcem často piecť/chlieb už nekupujeme/. Unold 68415 sa mi veľmi páči, no na recenziách som čítala, že presne ako uvádzate, po takých cca 2-3 rokoch zvykne byť problém s remeňom. Neviem, kde na Slovensku by to opravili a ani aká nákladná oprava bude, a či práve z toho hľadiska nie je lepšie rovno kúpiť Unold Skala, nokoľko má už reťaz. Tak sa Vás chcem opýtať na radu, či ozaj nebývajú problémy po pár rokoch s reťazom, alebo s niečim iným u tohto výrobku. Nebol by problém zainvestovať do dobrého výrobku, len sa bojím aby to nevyšlo v podstate na stejno. Za odpoveď pekne ďakujem. S pozdravom.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  01. 06. 2012 (14:33)

      Dobrý den, zkušenosti s řetězem zatím žádné nemáme, pekárna se prodává necelý rok a zatím s ní nebyly problémy. Zatím je však na nějaké soudy brzo, vše se pozná až po letech. Na Slovensku servis není, pekárny je třeba při případné reklamaci posílat do Prahy.

  • Jiři : 29. 04. 2012 (10:43)

    Jemný chléb bez vážení Suroviny: 1 sklenka = 200 ml 2 sklenky vody, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1-2 lžičky kmínu, 3 sklenky hladké mouky, 2 sklenky žitné chlebové mouky, 1 lžička sušeného droždí Postup: Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, program č.1 / základní /, hmotnost č. 2 / 1 kg /,kůrka střední.
    Reagovat

  • Mirka Jonášová: 28. 01. 2012 (15:08)

    Dobrý den, chci se zeptat zda má tato pekárna program na francouzké a italské pečivo?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  28. 01. 2012 (23:17)

      Dobrý den, takovýto program pekárna nemá, pro tyto účely se však přímo nabízí využít nastavitelný program.

  • Petra M.: 21. 01. 2012 (20:30)

    Dobrý den, dostala jsem Unold Skala. Prosím, nějakou dobrou duši o recept na chléb - pšenično-žitný, celozrnný. se špaldou apod. Zkoušela jsem recepty z návodu k obsluze, ale bohužel nebylo to ono. Něco dělám špatně. Požívám sušené droždí. Teprve začínám a nemám to ještě vychytané. Zatím jen chléb. Děkuji Vám.
    Reagovat

  • Šmerdová: 26. 12. 2011 (12:28)

    Dobrý den! Potřebovala bych hnětač k pekárně UNOLD 68615. Je to možné u Vás objednat? Děkuji za odpověď
    Reagovat

  • Jan: 05. 12. 2011 (18:18)

    Ma tato pekarna automaticke pridavani ingredienci (nebo co znamena "automaticky podavac surovin" v hodnoceni)?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  05. 12. 2011 (18:25)

      Dobrý den, ano, má. Znamená to přesto to, čím podavač je, tedy automatický podavač surovin.

  • Jana: 01. 11. 2011 (11:54)

    Pěkný den, chtěli bychom koupit pekárnu a rozhodujeme se mezi Unold Skala 68615 a Morphy Richards 48319. Jsme 4členná rodina, z toho dva jsou ještě prcci, takže to vidím na pečení cca 3x týdně. Jde nám především o kvalitní výrobek. Pekárnu chceme využívat také na kynuté těsto s tím, že dopečení proběhne v klasické troubě. Z chlebů preferujeme žitný nebo celozrnný. U pekárny DOMO B 3975, kterou již nemáte v nabídce je možnost programu mléčné rýže. Ani jedna z námi předvybraných pekáren tento program nemá, protože tomu však příliš nerozumím, ráda bych se zeptala, zda si můžu pomocí vlastního programu mléčnou rýži rovněž v pekárně Unold/MR vytvořit :) U pekárny Unold Skala uvádíte, že má pohon řetězem. Jedná se jen o tuto jedinnou pekárnu? Nebo existuje na trhu i nějaká jiná? Co se týče servisu, není problém? Děkuji moc za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  01. 11. 2011 (13:23)

      Dobrý den, vzhledem k počtu osob můžete uvažovat i o dvouhákové pekárně (Unold 68511). Pekárny, mezi kterými se rozhodujete, jsou velikostně stejné. Z výběru Unold Skala/Morphy Richards 48319 je těžké se rozhodnout, kvalitou jsou asi shodné. Mléčnou rýži byste udělala v obou pekárnách na nastavitelný program. Ve prospěch pekárny Skala svědčí pohon řetězem, ze současných pekáren na trhu je to jediná. Se servisem ani jedné značky není problém, pro Unold máme vlastní servis v Praze.

  • Marika: 15. 10. 2011 (02:36)

    Dobrý den, i my se rozhodujeme jakou domácí pekárnu koupit a nakonec si myslím, že vybereme u vás,protože nejdůležitější je kvalita a u vás si jsme opravdu jistí,že právě kvalitní výrobky máte. Z vašich zkušeností bych poprosila o radu jakou tedy vybrat.Nejdůležitější je,aby se v pekárně dobře dělali nízkobílkovinné výrobky(pečení velmi podobné bezlepkovému) a určitě jsou pekárny které tyto mouky zpracují hůře a které lépe. A ještě jsem se chtěla zeptat,která z pekáren je nejméně hlučná,ať už to jsou zvukové signály nebo práce pekárny? A která pekárna je nejvhodnější na každodenní pečení? Mockrát děkuji,hezký večer
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  16. 10. 2011 (20:03)

      Dobrý den, na Vaše otázky nejsou snadné odpovědi. Těžko takto radit, každému vyhovuje něco jiného, doporučuji si před koupí přečíst náš návod před koupí: http://www.mojepekarna.cz/jak-vybirat-domaci-pekarnu Hlučné jsou pekárny asi stejně, žádné údaje o hlučnosti k dispozici nejsou, subjektivně je hodnotím jako stejně hlučné. Na bezlepkové pečení doporučuji pekárny Unold, mají nastavitelný program, který mi na bezlepkové pečivo připadá nejvhodnější. Konkrétní typ bych volil podle potřebné velikosti chleba.

  • alex Starzinský: 02. 09. 2011 (14:21)

    Dobrý den! Nemohu se rozhodnout mezi Unold 68415 a 68615,co myslíte,coje lepší volba?Nemyslím cenu,děkuji s pozdravem
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  02. 09. 2011 (21:09)

      Dobrý den, doporučil bych Vám rozhodnout se podle toho, jak často budete péct. Na časté pečení by byla vhodnější pekárna Skala (68615), na občasné pekárna 68415. Skala aspiruje na nejkvalitnější pekárnu na trhu, protože má pohon řetězem místo řemenu (řemen bývá u většiny pekáren kámen úrazu cca po 3 letech - dá se však spolu s rozvodným kolem vyměnit).

Vložit komentář


* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.


Zavřít ×

Nastavení Cookies: Aby web zůstal, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách našli, co hledáte, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním cookies (malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči).
Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme je tak, aby všechno fungovalo správně.