Domácí pekárna Domo B3990

  • Doprava zdarma

Domo 3990 Domo 3990 - detail ovládání Domo 3990 - otevřené víko s formou Domo 3990 - detail ovládání

Nákupní informace:

Pekárna není skladem

Doprava zdarma

Cena s DPH: 3 589 Kč

U vás doma: není skladem

Popis pekárny Domo B3990:

Spolehlivá domácí pekárna do střední a větší domácnosti, 11 uložených programů a jeden nastavitelný, 3 stupně volby propečení kůrky, 3 stupně velikosti chleba, funkce odložený start, funkce udržování teploty po ukončení programu, dvojité víko s průzorem, dotykové ovládání, vnitřní osvětlení, ochrana proti výpadku el. proudu. Příslušenství: pečící nádoba, hnětače, odměrky, návod. V případě zájmu lze k pekárně dokoupit dvojitou (dělenou) formu za 559 kč: http://www.mojepekarna.cz/dvojita-pecici-forma-domo-3955-3956 (hnětače k této formě jsou pak k pekárně zdarma), kupon na směsi zdarma.

Podobné pekárny:

Unold 68511

3 999 Kč s DPH

Domo B3958

2 390 Kč s DPH

Sana SBM Basic

5 800 Kč s DPH

Plusy a mínusy pekárny Domo B3990:

  • výborný poměr cena / výkon
  • vlastní (nastavitelný) program
  • povrch z nerezového plechu
  • velké množství programů
  • nemá automatický podavač surovin

Domo B3990 navazuje na velmi oblíbenou pekárnu B3955. Je vhodná do větší o střední domácnosti. Množstvím programů uspokojí i náročnější pekařky a pekaře. Vyniká tichým ale výkonným motorem a dobrým zpracováním těsta. Je vyrobena z kvalitního nerezového plechu. Za skvělou cenu získáte výkonnou pekárnu s velkým množstvím programů. Pekárna Domo B3990 je vhodná i pro bezlepkové pečení díky nastavitelnému programu.

Parametry pekárny:

[radek][bunka
ParametrPopis
Velikost chleba700 - 1400 g (rozměry: 22 x 12,5 x 15,5 cm)
Hnětací háky2 hnětače
Počet programů12
Programy

Video recenze pekárny Domo B3990:

Komentáře, dotazy a názory uživatelů k domácí pekárně Domo B3990:

Vložit nový komentář

  • Markéta: 22. 10. 2019 (23:46)

    Dobrý den, bude ještě pekárna DOMO 3990 skladem? Pokud ano - kdy asi? Případně nevíte, zda se nechystá v brzké době podobný novější model?(mám na mysli dvouhákovou pekárnu na střední a větší objem těsta. Dvouhákový Unold se mi designově natolik nelíbí, že jsem ho zavrhla a jinou dvouhákovou pekárnu jsem u vás neobjevila - nebo se pletu?) Předem díky za odpověď. Markéta
    Reagovat

  • Petra: 18. 05. 2018 (09:26)

    Dobrý den, rozhodujeme se mezi koupí Domo B 3990 a Unold 68511. Zjišťovala jsem si všechny možné parametry k oběma pekárnám a myslím, že hlavní rozdíly znám. I tak ale mám několik dotazů, abych se ujistila: 1. Unold se prodává už poměrně dlouho, myslíte, že je ještě "bezpečné" kupovat takto starý model? Bojím se, aby pak byly případně k dostání náhradní díly, či aby někdo poskytoval servis apod. 2. Našla jsem, že keramická nádoba Unoldu by měla pasovat i do Domo - máte nějaké informace o tom, zda by taková výměna fungovala (aby se chleba pak např. nepřipékal) či srovnání keramické a teflonové nádoby? Obecně bych se spíše přikláněla k Domo B 3990, ale hodně váhám, zda přeci jen keramická nádoba a obousměrné otáčení háků Unoldu není větší výhoda oproti modernosti Domo. Co byste si vybral vy? Děkuji, Petra
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  18. 05. 2018 (14:42)

      Dobrý den, děkuji za Váš zájem. Myslím, že kupovat pekárnu Unold 68511 není nebezpečné. Díly zatím jsou. Keramická nádoba pasuje i do pekárny Domo 3990, už jsme ji takto několikrát vyměňovali. Chléb se v keramické nádobě nepřipéká, nádoba funguje stejně jako teflonová. Výměna keramické nádoby s hnětači místo teflonové by stála 500 Kč (tedy 3589 + 500 Kč). Já osobně bych si vybral pekárnu Domo. Myslím, že má lépe udělané programy a přeci jen, když je postavím vedle sebe, je mnohem hezčí i kompaktnější, přesto není pekárna Unold 68511 vůbec špatná.

  • Lenka: 22. 02. 2018 (10:32)

    Dobrý den, je možné v této pekárně s teflonovou formou při pečení kváskového chleba používat skleněné pokličky, které má pekárna Sana standart. Jde mi o to, aby chleba neměl příliš tvrdou kůrku. Nebo je nutné mít i nerezovou formu? Děkuji za odpověď Lenka C.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  22. 02. 2018 (12:51)

      Dobrý den, nemusíte používat ani pokličky, stačí když chléb před vyjmutím z nádoby nejprve na cca 10 minut přikryjete utěrkou a pěkně změkne...

  • Veronika: 06. 01. 2018 (21:02)

    Dobry den chci se zeptat jsem uplny novacek a chci si koupit svou prvni pekarnu uvazuji o Domo B 3990 a nebo na pohled stejne pekarne znacky Davo chci aby jsem v nich mohla peci i kvaskovy chleba a popripade delala i Jogurt.Jsme 4 clena rodina jakou by jste mi prosim tedy doporucil pekarnu predem moc dekuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  07. 01. 2018 (15:54)

      Dobrý den, pekárnu Davo neprodáváme, nerad bych se tedy pouštěl do nějakého srovnávání. Pekárna Domo 3990 je výborná pekárna a mohu ji doporučit. Nechá se používat i na kváskový chléb. S tím jogurtem je to v pekárnách dost těžké, protože vyžaduje přiměřené teploty (kolem 40 stupňů) po několik hodin, což v pekárnách není možno nastavit - jde to jedině v pekárně značky Sana.

  • Michal Hintnaus: 29. 12. 2017 (23:01)

    Dobry den, vlastnim tuto pekarnu a chtel bych si k ni poridit delenou pecici formu tak se chci zeptat jake hnetace jeste objednat? Na obrazku formy jsou mirne zahnute a ty original co byli u pekarny jsou rovne tak tipuji ze musi byt jine.Dekuji
    Reagovat

  • Olga Starostová: 30. 08. 2017 (15:11)

    Děkuji, hned vyzkouším.
    Reagovat

  • Olga Starostová: 30. 08. 2017 (11:13)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda lze udělat v této pekárně nudlové těsto. Třeba program sladký. Jde mi o to, aby pekárna těsto nezahřívala. Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  30. 08. 2017 (12:05)

      Dobrý den, bohužel nevím, jak se nudlové těsto přesně dělá. Pokud je to tak, že je potřeba jen hnětat a nezahřívat (nekynout), tak by stačilo spustit porgram těsto a po ukončení hnětení jej vypnout, aby pekárna nezahřívala.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  30. 08. 2017 (12:07)

      Dobrý den, díval jsem se na pekárnu, která má program na nudlové těsto (Unold 68456 Edel), jak jej má nastavený a je to opravdu jen hnětení, tzn. i v pekárně Domo 3990 by to nebyl problém tím způsobem, který jsem popsal.

  • Zuzana: 02. 08. 2017 (18:27)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli v pekárně Domo lze péct kváskový chléb a je vhodná i pro bezlepkové pečení? A taky bych poprosila o informaci, kde se pekárna vyrábí. Děkuji za odpověď. S pozdravem Zuzana :)
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  02. 08. 2017 (22:23)

      Dobrý den, ano, v pekárně je možno péct kváskový chléb a je možné v ní péct i chléb bezlepkový. Má nastavitelný program, který obojí umožňuje.

  • Chmelarova: 20. 01. 2017 (19:27)

    Dobry den. Chtela bych se zeptat, zda je mozne pect v delene forme jen v jedne pulce a druhou nechat prazdnou. Neposkodi sr povrch?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  20. 01. 2017 (22:38)

      Dobrý den, nemělo by se to, mohlo by to vadit těsnění ve formě. Pokud to bude jen občas, tak to asi vadit tolik nebude.

  • Beata: 11. 01. 2017 (18:43)

    Dobrý den. Chtěla bych vás požádat o radu. Chtěla bych koupit pekárnu, potřebuji ji hlavně na pečení žitného a bezlepkováho chleba pro 3-člennou rodinu. Zaujala mě DOMO3990 hlavně pro možnost přiobjednat dělenou formu na pačení baget. V popisu této pekárny je však uvedeno, že je určena pro střední a větší rodiny. Zajímal by mne váš názor, co byste mi doporučil?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  11. 01. 2017 (21:17)

      Dobrý den, ano, pekárna Domo 3990 je na žitné a bezlepkové chleby vhodná. Na bezlepkový chleby je možná ještě vhodnější taková pekárna, která má zároveň program nastavitelný a zároveň i přednastavený bezlepkový program, takovou je např. pekárna Unold 68456 Edel: http://www.mojepekarna.cz/unold-68456 která má i nastavitelný program uzpůsobený bezlepkovému těstu. K pekárně Domo 3990 je možné dokoupit dělenou nádobu nebo bagetovač.

  • Petra: 14. 12. 2016 (17:22)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli u pekárny Domo B3990 lze těsto jen vymíchat, příp. jak toho docílit, např. přerušit nějakým způsobem program- vypnout, stopnout? Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  14. 12. 2016 (18:00)

      Dobrý den, pekárna má program na samotné zadělání těsta (hnětení plus kynutí). Pokud Vám jde o to, aby pekárna jenom hnětla (bez kynutí), je to těžké, protože pekárna nejprve hněte, pak kyne, pak zase hněte, tzn. mezi kynutími je i jedno hnětení. Program se ale nechá vypnout v momentu, kdy potřebujete...

  • Vendula: 08. 12. 2016 (10:25)

    Dobrý den, přemýšlím zda koupit pekárnu Sana Basic, nebo Domo B3990. Chci péci i kváskový chléb, a proto bych se chtěla zeptat, zda byste nevěděl, zda se u pekárny Domo u programu "vlastní nastavení", dá upéci i kváskový. Moc děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  08. 12. 2016 (13:23)

      Dobrý den, ano, i v pekárně Domo 3990 lze upéct kváskový chléb díky nastavitelnému programu. Jen je potřeba mít kvásek hotový odjinud, v pekárně totiž připravit nelze. V pekárně Sana pak lze připravit nejen kváskový chléb, ale i kvásek samotný, a to proto, že umožňuje nastavovat teplotu kynutí a také umožňuje nastavit dlouhé časy (např. 6-12 hodin), které jsou pro přípravu samotného kvásku potřeba. Obecně si myslím, že na běžné používání je lepší zvolit pekárnu Domo 3990 a na každodenní přípravu kvásku a kváskových chlebů je lepší zvolit pekárnu Sana.

  • Veselý : 08. 07. 2016 (10:45)

    Dobrý den, prosím o info, zda má tato pekárna sklopný hnětač. Děkuji předem za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  08. 07. 2016 (11:24)

      Dobrý den, tato pekárna nemá sklopné hnětače, to má pouze pekárna Morphy Richards 48319.

  • EvaM: 13. 06. 2016 (11:49)

    Dobrý den, pane Baloune, kolik stojí náhradni vana do pekárny DOMO B 3990? Měla bych ji objednat u Vás? Děkuji za odpověď
    Reagovat

  • Marie: 11. 05. 2016 (19:11)

    Dobrý den, již přes rok jsem majitelkou pekárny Domo 3990. Jsem velice spokojena s touto pekárnou. Rovněž musím vyjádřit svoji spokojenost i s přístupem pana Balouna k nám, zákazníkům. Je velice ochotný a vstřícný, dokáže dobře poradit (díky jeho solidnímu jednání jsem si pekárnu koupila právě zde a nelituji toho). Děkuji a přeji hodně spokojených zákazníků:-)
    Reagovat

  • radek: 18. 01. 2016 (11:42)

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat na spolehlivost /dle Vaší zkušenosti/ s touto pekárnou. Uvažoval jsem ETA Vital, která je v podstatě stejná, ale množství negativních reakcí mne docela odradilo. Děkuji.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  18. 01. 2016 (13:25)

      Dobrý den, pekárna vychází velmi dobře. Prodávali jsme dříve i pekárnu Eta Vital a nijak špatně na tom také nebyla. Mohu se Vás zeptat, jaké negativní reakce máte na mysli? Je pravda, že pekárny jsou zvenku podobné, ale uvnitř stejné nejsou, hlavní modul i některé další díly mají pekárny i přes vnější podobnost jiné. Ani u nejspolehlivější pekárny nelze garantovat, že každý konkrétní kousek vydrží bez poruchy řadu let...

  • Irena : 31. 12. 2015 (23:39)

    Díky za neuvěřitelně rychlou odpověď:-) Mám šanci někde najít trvání jednotlivých fází u přednastavených programů, abych podle nich mohla nastavit ten svůj (pouze s delší dobou kynutí)? Popř.pokud budu mít např. pocit, že jsem některou fázi nastavila moc dlouhou /krátkou, mohu do programu vstoupit a operativně ho upravit?
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  01. 01. 2016 (10:54)

      Dobrý den, návod s časovými tabulkami je ke stažení zde: http://www.mojepekarna.cz/navody/3990.pdf Nastavitelný program lze libovolně nastavovat (tedy pouze v rámci povolených vymezených hodnot, viz čas. tabulka), pokud již program běží, tak se upravit nedá - nechá se to však obejít tak, že program zrušíte a nastavíte jej znovu. Poslední nastavení programu zůstává vždy uložené.

  • Irena: 31. 12. 2015 (22:35)

    Dobrý den, mám nově Domo 3990 a zajímalo by mě, zda zvládne kváskový chléb (kvásek zadělaný mimo pekárnu) a který program by byl na kynutí s kváskem nejvhodnější. ( mám zkušenost, že kynutí s kváskem trvá o dost déle než s kvasnicemi) Nebo je nejlepší využít možnost nastavit program ručně ( 12 . vlastní nastavení)? děkuji mnohokrát.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  31. 12. 2015 (23:21)

      Dobrý den, ano, pokud máte kvásek hotový odjinud, tak pekárna kváskový chléb zvládne. Nejvhodnější bude použít nastavitelný pogram, kde se nechá doba kynutí nastavit delší.

  • Eva Dvouletá: 16. 10. 2015 (13:39)

    Dobrý den, dostala jsem pekárnu Domo 3990 a chci se zeptat, jak se nastavuje odložený start u programu "bake" - pečení, u kterého by to podle návodu mělo jít až o 13 hodin. Tlačítkem "time", kterým to jde u jiných programů, mi to nenastaví víc jak 60 minut, což je v podstatě jen doba pečení. Předem děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  16. 10. 2015 (14:54)

      Dobrý den, u programu "pečení" nelze použít odložený start (u pekáren je to tak běžné)...

  • Alena Kozáková: 04. 09. 2015 (14:46)

    Dobrý den, mám tuto pekárnu 2 roky a jsem s ní velmi spokojená. Bohužel mi jeden hnětač přestal hnětat, ne úplně, na prázdno se točí, ale když je tam těsto, tak nemá dost síly a hněte pouze druhý hnětač. Je možné s tím něco udělat? Děkuji za radu.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  04. 09. 2015 (15:06)

      Dobrý den, hlavní příčiny mohou být dvě: 1. je vadná forma - zkuste při vyndané formě pootočit hřídélkama, nejlépe tak, že je chytnete zespodu a zkusíte jimi otočit zespodu, jedna z hřídélek se bude patrně protáčet, což je špatně 2. může být spadlý, vytahaný nebo prasklý řemen v pekárně - pokud se však bez zátěže hnětač točí, odhaduji to spíše na tu formu. Ještě mě napadá další možná příčina - mohl by být "vymačkaný" vnitřek hnětače (myslím takové ty "zarážky" ve výřezu, který se nasazuje na hřídélku), ale to se moc často nestává. Pokud jste pekárnu kupovala u nás nebo ji máte v záruce, napište mi prosím na email, děkuji.

    • Alena Kozáková reaguje:  04. 09. 2015 (16:41)

      Ale ať formu nasadím jakkoli, tak vždy nefunguje levý hnětač, takže si myslím, že to nebude formou. Tak možná tedy opravdu nějak "vymačkaný" vnitřek hnětače. Bohužel pekárna již není v záruce, každopádně děkuji za odpověď.

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  04. 09. 2015 (19:00)

      Dobrý den, takto na dálku Vám nemohu úplně dobře poradit, nemělo by však být težké na místě příčinu rozpoznat: 1. neprotáčí-li se ani jedna hřídélka ve formě, je tedy forma v pořádku 2. "vyšmajdané" hnětače poznáte snadno - když je nasadíte do formy a zatáčíte s nimi a neprotáčí-li se, jsou v pořádku 3. pokud je obojí výše uvedené v pořádku, bude příčina někde v pekárně - nasaďte tedy formu a podívejte se, zda se při hnětení hnětače (nebo hřídélky, když nemáte nasazené hnětače) neprotáčejí, pokud se jeden protáčí (neotáčí), tak je chyba v převodech pekárny - je buď spadlý, vytahaný nebo přetržený jeden z řemínků nebo případně může být i vadné ložisko unašeče. Podle toho, který z výše popsaných Vám "vyšel", můžete buď koupit nový hnětač nebo novou formu nebo - jedná-li se o třetí bod - pekárnu opravit svépomocí či v servisu; hnětače, formy, řemínky i ložiska máme skladem...

    • Alena Kozáková reaguje:  04. 09. 2015 (20:05)

      Bohužel mi nevyšel ani jeden bod, nic se neprotáčí, vše funguje tak jak má a kdybych dala do pekárny vodu, tak bude krásně hnětat. Ale když tam dám těsto, tak vždy na levé straně hnětač nehnětá (nezávisle na umístění pekárny), je moc slabý, začne hnětat, jen když se těsto nahrne na ten funkční hnětač a má tam tedy "volno".Bude to něco uvnitř pekárny, asi bych ji musela dát do servisu. Moc děkuji za ochotu, s pekárnou jsem jinak moc spokojená

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  07. 09. 2015 (17:16)

      Dobrý den, nejsem si jist, zda jsem Vaše informace dobře pochopil a také zda jste dobře pochopila moje :) Píšete, že se jeden hnětač protáčí nezávisle na otočení pekárny a zároveň jinde píšete nezávisle na otočení formy - to jsou dvě odlišné věci, které se vzájemně vylučují. Ten test formy provedete tak, že jednou rukou chytnete hřídélku uvnitř formy a druhou rukou uchopíte "motýlek "(závlačku) zespodu formy a zkusíte je otočit proti sobě (což by jít u dobré formy nemělo), to stejné provedete i u druhé hřídélky. Pokud se bude protáčet, je to špatně a je třeba koupit novou formu. Stejně tak, pokud půjde osičku z formy vytáhnout spodem (za onen motýlek) - to by také jít nemělo. Dále nasaďte do formy hnětače a zkuste to samé, jen tou jednou rukou nebudete otáčet hřídélkou, ale hnětačem, který na ní bude nasazený. Také se nesmí nic protáčet (maximálně se mohou hnětače na hřídélce mírně viklat). Pokud je obojí v pořádku, je vadná pekárna - přijde mi ale divné, že by se hnětač při záteži přestal úplně točit - to bych právě tipoval na vadnou formu, u pekárny by to mohl dělat jedině vytahaný řemínek těsně před prasknutím nebo zcela ošoupané ozubené kolo. To už pak zjistíte jedině rozberáním pekárny - převody jsou zcela vespod, u dna, u některých modelů se nechá dno snadno odšroubovat, u některých je potřeba se tam dostat shora, nepamatuji si bohužel, jak je to u této pekárny. Přeji hodně štěstí se zkoušením.

  • EvaM: 01. 09. 2015 (18:22)

    Dobry den! Vidim, ze tato pekarna Domo 3990 je v akci. Znamena to, ze uz je to doprodej a nebude se uz vyrabet? Mame ji doma a jsme s ni spokojeni. Diky za odpoved
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  01. 09. 2015 (18:36)

      Dobrý den, nikoli, pekárnu máme v akci dlouhodobě, o doprodej se nejedná, pekárna ještě není zdaleka "tak stará", aby se dalo očekávat její vyřazení z prodeje...

  • Pavla: 08. 07. 2015 (14:36)

    Dobrý den, prosím už jste zjistil, jak je to s předehříváním surovin u této pekárny? Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  08. 07. 2015 (15:26)

      Dobrý den, omlouvám se, ale Vašeho dotazu jsem si prve nevšiml. Pekárna Domo 3990 funkci předehřívání surovin nemá.

  • Pavla: 06. 07. 2015 (15:33)

    Dobrý den, z návodu pekárny jsem nezjistila, jestli u programu na těsto je přednastavené předehřívání surovin. U vlastního programu se to dá vypnout? Děkuji
    Reagovat

  • Marie: 13. 03. 2015 (19:32)

    Dobrý den, pane Baloune. Po delším zvažování jsem se rozhodla pro pečení chleba doma. Jsme čtyřčlenná rodina. Nikdy jsem ještě domácí pekárnu neměla a nemám tudíž v tomto směru žádné zkušenosti. Pokud si ji pořdím, chtěla bych ji využívat jednak na pečení kváskového chleba (kvásek bych si udělala mimo pekárnu) jednak na chleba s přidávání různých semínek, na zadělávání a vypracovávání různých těst - i hutnějších, na přípravu marmelády. Na základě různých recenzí a rad na těchto vašich stránkách (mimochodem opravdu skvělých a velice užitečných) jsem si vybrala pekárnu Domo B 3990. Líbí se mi sice i Morphy Richards, ale je pro mne, bohužel, rozhodující i cena. Chtěla bych Vás poprosit o radu, zda je vhodné koupit si současně i dvojitou dělenou formu (ke které by měly být hnětače zdarma). Moje představa je, že bych ji využila např. při pečení chleba - do jedné části těsta bych přidala např. semínka apod.. Velice Vás prosím o Váš názor a radu. Nemám v tomto směru opravdu žádné zkušenosti. Děkuji předem za radu:-)
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  13. 03. 2015 (20:08)

      Dobrý den, děkuji za Váš zájem. Vzhledem k Vašim potřebám a počtu členů domácnosti doporučuji vybrat dvouhákovou pekárnu, z nich je Domo 3990 velmi dobrou volbou. Hnětače k dvojité formě opravdu přidáváme zdarma - zda však zvolit nebo nezvolit dvojitou formou, nevím, to záleží na každém, já osobně bych si ji nepořizoval, ale v některých případech si dovedu představit smysluplnné využití (např. v jedné části chléb se semínky, v druhé bez semínek apod.)

  • LenkaP: 06. 03. 2015 (15:03)

    Ďakujem za rýchlu odpoveď! Vyzerá to tak, že táto pekáreň vyhrá, ale ešte by som sa chcela spýtať - neviete, pri akej teplote pečie? A či má servis aj na Slovensku? Čo sa týka vnútornej nádoby, existuje okrem sany nejaká pekáreň s nerezovou nádobou? Predpokladám, že tá keramická nádoba z unold pekárne by do tejto nešla, alebo áno? Stále si totiž nie som istá tým teflonom, ale možno to len príliš riešim:) Ďakujem!
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  06. 03. 2015 (23:12)

      Dobrý den, přesnou teplotu při pečení neznám, bude to kolem 200 stupňů Celsia. Servis na Slovensku značka Domo nemá. Nerezovou nádobu mají pouze značky Sana (a také Eta pro pekárnu Vital), nádoba však pasuje do různých pekáren (i do pekáren Domo), pak je ale problém s tím, že u ostatních pekáren nelze nastavovat teplotu pečení, takže by hrozilo připečení chleba v nerezové formě. Keramická nádoba z pekárny Unold 68511 by do pekárny Domo 3990 také pasovala, ale asi to pak postrádá ekonomický smysl. Teflonu bych se neobával, pokud se k němu člověk chová šetrně, vydrží bez loupání - máme doma pekárnu již pět let a formu máme stále původní...

  • LenkaP: 05. 03. 2015 (20:58)

    Dobry den, chcela by som sa poradit ohladom kupy domacej pekarne. Zatial mame pozicanu Moulinex, ale planujeme vlastnu. Co by sme potrebovali je moznost piect velky chlieb (viac nez kg) a dostatocne silny motor, ktory zvladne aj tuhe cesto a caste pecenie. Chceme totiz piect najma kvaskovy chlieb (kvasok si pripravim sama zvlast, v zasade mi nevadi ani to, keby som musela dat program cesto, nechat kysnut a svlast program pecenie, samozrejme ak by sa dalo predlzene kysnutie nejak nastavit by to bolo fajn). Tiez by mala mat moznost len pripravy cesta, len pecenia, odlozeneho startu (idealne aj na pripravu cesta) a moznost piect aj nekysnute mucniky (len s praskom do peciva). A este mat dobry servis a dostupne nahradne diely. Ak by bola ticha a dalo by sa nieco robit so zvukovou signalizaciou by to bolo super, ale to nie je nutne. Je podla vas tato pekaren vhodna, alebo by ste doporucili nejaku inu? Este by ma zaujimalo, aky je rozdiel medzi keramickou a teflonovou nadobou - jednak z hladiska pouzivania, ale aj zo zdravotneho a bezpecnostneho. Velmi pekne dakujem za radu!
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  05. 03. 2015 (21:14)

      Dobrý den, doporučoval bych Vám vybrat mezi pekárnou Domo 3990 nebo Unold 68511. Obě jsou to velmi dobré pekárny, splňují všechny Vaše požadavky, a ač vypadají na pohled rozdílně, jsou ve skutečnosti velmi podobné. Z hlediska ceny náhradních dílů je na tom lépe Domo. Za tichou bych asi žádnou pekárnu neoznačil, je ale zároveň třeba počítat s tím, že pekárny hlučí jen při hnětení, což je vlastně jen malou chvíli z celkové doby programu. Se zvukovou signalizací se u těchto pekáren nic dělat nedá. Rozdíl mezi keramickou a teflonovou nádobou je velmi malý - oba povrchy jsou stejným způsobem nastříkány na formu, keramický postřik je čerstvá novinka a zatím nemáme dostatek podkladů pro nějaké větší hodnocení...

  • Pavel: 23. 02. 2015 (20:57)

    Dobrý den, u této pekárny máte dvě rozdílné informace a sice o hnětačích (zdarma-platí se?) u dvojité formy. Viz : Popis pekárny Domo B3990: ...........V případě zájmu lze k pekárně dokoupit dvojitou (dělenou) formu za 559 kč: http://www.mojepekarna.cz/dvojita-pecici-forma-domo-3955-3956 (hnětače k této formě jsou pak k pekárně zdarma). --------------------------------- MojePekarna.cz » Pečící formy a hnětače » Dvojitá forma k pekárnám Domo 3955: Popis příslušenství: Dělená (dvojitá) pečící forma k pekárně Domo 3955 a Domo 3956. Hnětače nejsou součástí formy a prodávají se zvlášť. Prosím o vysvětlení. Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  23. 02. 2015 (22:37)

      Dobrý den, já v tom rozpor neshledávám - při koupi formy spolu s pekárnou jsou hnětače přidávány zdarma, formu je však možno koupit i samostatně jako náhradní díl, pak k ní hnětače zdarma nejsou.

  • Lucie: 21. 02. 2015 (20:53)

    Dobry den, chtela jsem se zeptat,zda je mozne v teto pekarne Domo 3990 pect i bezlepkovy chleba? Dale, na jake maximalni mnozstvi mouky mohu pouzit program testo? Delam synovi bezlepkove pecivo a skladuji jej po upeceni v mrazaku a tak vetsinou zadelavam rucne z 1 kg moucne smesi a cca 650ml tekutiny. Vleze se mi cela tato davka na jedno zadelavani? Take bych si rada dokoupila dvojitou formu a chtela bych vedet na jake mnozstvi mouky je ta jedna pulka? Posledni dotaz je, jak dlouho budete mit tu akci na tuto pekarnu? Dekuji moc a doufam,ze jsem Vas prilis nezahltila svymi dotazy :-).
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  21. 02. 2015 (23:05)

      Dobrý den, ano, pekárna Domo 3990 má nastavitelný program, tedy je v ní možno bez problémů péct i bezlepkový chléb. S tím maxilmálním množstvím těsta je to složité, záleží vždy na tom, jak které těsto kyne - např. těsto na vánočku by při uvedeném množství mohlo i překynout, jiné těsto, např. žitné, by tolik nenakynulo a asi by se vešlo. U bezlepkového těsta to bohužel nejsem schopen posoudit, nikdy jsem bezlepkový chléb nedělal - vzhledem k tomu, že je mouka bez lepku, zřejmě hůře kyne, tedy bych usuzoval, že by se toto množství mohlo do formy vejít. U té poloviční formy je to stejné jako u velké, přesné množství těsta se nedá jednoznačně určit, forma je ale stejná jako nedělená, jen je uprostřed přepažená. Akce na tuto pekárnu je dlouhodobá, nepočítám s tím, že bychom ji v brzké době ukončili.

  • radek s.: 19. 02. 2015 (18:51)

    Dobrý den, je možné u pekárny Domo 3990 použít formy z pekárny Domo 3955? Můžete mi ještě poradit servis na uvedenou značku pekáren ve Zlínském kraji? Děkuji Vám za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  19. 02. 2015 (20:01)

      Dobrý den, ano, formu z pekárny Domo 3955 je možno použít, bude pasovat. Servis pekáren Domo je u Domažlic v Plzeňském kraji.

  • Renata: 19. 02. 2015 (09:24)

    Moc Vám děkuji, myslím že už je rozhodnuto. Přeji hezký den.
    Reagovat

  • Renata: 18. 02. 2015 (11:30)

    Dobrý den, mohu mít prosím 2 dotazy k pekárně DOMO B3990? Zajímá mne, zda lze použít odložený start i pro program 8 - těsto. Moje stávající pekárna to neumožňuje a tato funkce mi dost chybí. Ještě by mne zajímalo, zda u nastavitelného programu 12 lze nastavit jen hnětení bez použití dalších kroků programu - tuto funkci využívám u stávající pekárny například k výrobě těsta na těstoviny. Děkuji za odpovědi.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  18. 02. 2015 (12:28)

      Dobrý den, použití odloženého startu na program č. 8 nyní nevím, zjistím to a napíšu sem dnes odpoledne. U nastavitelného programu nelze nastavit pouze hnětení - program má několik fází a lze jej nastavit takto: 1. hnětení 6-14 minut, 1. kynutí 20-60 minut, 2. hnětení 5-20 minut, 2. kynutí 5-120 minut, 3. kynutí 0-120 minut, pečení 0-80 minut.

    • Renata reaguje:  19. 02. 2015 (07:53)

      Dobrý den, včera jste mi slíbil odpověď na otázku ohledně odloženého startu u programu č. 8 - těsto. Vážně uvažuji o koupi této pekárny ve vašem e-shopu, tato informace bude pravděpodobně rozhodující, zda tuto pekárnu zvolím, nebo ne. Předem děkuji za váš čas a odpověď na můj dotaz.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  19. 02. 2015 (09:22)

      Dobrý den, omlouvám se, nezapomněl jsem na to, ale již se mi to včera nepodařilo zjistit. U programu na těsto u pekárny Domo 3990 lze použít odložený start. Jen pro srovnání jsem se podíval, zda to tak lze i u naší pekárny, kterou máme doma (Morphy Richards) a tam to na programy těsto, džem a pečení nelze. Není tedy běžné, že by u pekáren šlo nastavit odložení startu při programu na přípravu těsta...

  • Pavel Pech: 15. 01. 2015 (08:32)

    Dobrý den, chci se zeptat, kde se vyrábí pekárna DOMO 3990. Je to také čínský výrobek jako např. Bielmaier? Děkuji za odpověď.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  15. 01. 2015 (10:14)

      Dobrý den, všechny pekárny (jakož i téměř všechno elektro a elektronika) se vyrábějí v Číně, z tohoto pohledu tedy nemá smysl zboží srovnávat. Důlěžité pak je, jak má která značka dělanou výstupní kontrolu, zda má své lidi v továrnách, zda je sama navrhuje nebo je jen nakupuje atd., v tomto už pak rozdíly jsou...

  • Miroslav: 04. 01. 2015 (22:16)

    Pozdravujem Vás. Ak by ste bol ochotný, chcem Vás poprosiť o radu. Doposiaľ som mal, resp. ešte mám svoju prvú pekáreň z Lidlu - SilverCrest, ale ani nie po pól roku už nefunguje / vyhryzené zasúvacie úchyty zo spodku nádoby /. Už od počiatku bol problém po dopečení vybrať nádobu, hlavne z jednej strany, kde bolo vidieť drobné železné piliny z nadmerného ošúchavania.Takže dúfam, že mi po reklamácii vrátia peniaze a kúpim si inú. Obzerám sa hlavne za takou čo má väčšiu nádobu, preto sa rozhodujem medzi Vami ponúkanou pekárňou Domo B3990 a Kenwood BM 900. Moja prosba o radu sa týka toho, či by mi ste ako odborník vedel porovnať výhody, resp. nevýhody, t. j. vzájomne ich porovnať? Čo by ste vyzdvihol u jednej, u druhej, resp. ktoré hlavné nedostatky, resp. ktoré podstatné funkcie im chýbajú? Skúste to nejako zhrnúť, možno to pomôže pri výbere nielen mne ale aj vaším ďalším budúcim, potencionálnym zákazníkom. Obe pekárničky sú podľa mňa na jednej úrovni, až na nejaké odchýlky. Ďakujem.
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  05. 01. 2015 (10:37)

      Dobrý den, děkuji za Váš dotaz i důvěru. Pekárnu Kenwood jsem viděl pouze na obrázku, zkušenost s ní nemám a vzhledem k tomu, že tuto značku neprodáváme, ani nemohu vědět, jak je na tom se spolehlivostí, nerad bych se tedy pouštěl do nějakého velkého srovnávání. Jak vidím, pekárna Kenwood nemá nastavitelný program, což bych označil za velkou nevýhodu oproti pekárně Domo 3990. Velikostí formy jsou pekárny stejné (nebo velmi podobné). Pekárnu Domo 3990 mohu doporučit, nejen dobře vypadá, ale i její spolehlivost je nadprůměrná, navíc díky velmi dobré ceně má z dvouhákových pekáren asi nejlepší poměr cena/funkčnost/kvalita/design.

  • Milena: 06. 11. 2014 (20:35)

    Dobry den, zvazuji koupi pekarny, ale nemuzu se rozhodnout zda DOMO 3990 nebo UNOLD 68511? Vyuzivat budu hlavne michani kynuteho testa. V jakem jazyce jsou popisky na panelu pekarny?
    Reagovat

    • Milena reaguje:  06. 11. 2014 (20:38)

      Uz vidim ze DOMO je v angl.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  06. 11. 2014 (23:34)

      Dobrý den, popisky u pekárny Domo jsou v angličtině, u pekárny Unold v němčině. Pekárny jsou podobné, i když bych se asi rozhodl pro modernější pekárnu (Domo 3990), pro ni hovoří i nižší cena náhradních dílů, i když to neznamená, že by pekárna Unold 68511 měla být horší...

    • Milena reaguje:  01. 12. 2014 (06:46)

      Dobry den pane Baloun, dekuji za odpoved. Jeste se divam na pekarnu SANA SBM. Nebyla by tato vhodnejsi? Vzhledem k tomu, ze budu v ni hodne zadelavat testo, ma nastaveni teploty, coz je na kynuti lepsi. Bude to moje prvni pekarna, tudiz zvazuji peclive. Nyni si delam chleba rucne, ze zacatku jsem delala takovy ten, vse se nahazi, zamicha, necha pres noc kynout. Nevyhovovalo mi susene drozdi, a nahradila klasickym drozdi, a tak davam do misy tuperware, ke krbu, a teplem mam krasne nakynuto za 30 min. Pecu v troube, krupava kurka. Z pekarny jsem slysela, ze neni krupava. Kazdy obdivuje chlebik, pecu ho v dvojte davce, 1 nam nestaci. Bohuzel po operaci ruky, neumycham kynute testo, a tak chci pekarnu hlavne kvuli vymychani, detem na buchty, a samozrejme vyuziji i na chlebik, i kdybych ho mela pak pect v klasic.troube. Jak dlouho trva nejkratsi prog. kynuti? A ma pekarna Sana hl.vypinac nebo se musi vypinat zastrckou?

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  01. 12. 2014 (07:31)

      Dobrý den, ano, pekárna Sana by byla také vhodná, oproti jiným pekárnám se výrazně liší - téměř vše se nechá nastavit, zato ale téměř nemá přednastavené programy (je nutno je napoprvé nastavit). Pro zkušené pekaře je pekárna Sana nejlepší, nastavování teploty ani jiná pekárna neumí. Pekárna Sana i Domo 3990 se vypínají vyjmutím ze zásuvky.

    • Milena reaguje:  03. 12. 2014 (23:05)

      Jeste se zeptam, prosim, Domo 3990 kynuti testa probiha pri kolika stupnich? u SANA se nastavi individualne.

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  03. 12. 2014 (23:13)

      Dobrý den, stanovené teploty při kynutí bohužel neznám...

  • Hana Břešťáková: 29. 11. 2014 (14:42)

    Prosím o doporučení pekárny - 2 členi rodiny,použít ji chci i na zadělávání kynutého i jiného těsta.Nezáleží mi až tak na ceně,ale na kvalitě a mnohostranosti použití.Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekárna.cz reaguje:  29. 11. 2014 (15:59)

      Dobrý den, nejprve bych zvážil, zda by pro dva členy domácnosti nestačila jednoháková pekárna. Z jednohákových bych doporučil pekárny značky Morphy Richards: http://www.mojepekarna.cz/domaci-pekarny?vyrobce=morphy-richards Z dvouhákových na běžné používání doporučuji tuto, a sice Domo 3990. Rozdíl mezi jednohákovými a dvouhákovými pekárnami je hlavně ve velikosti formy (a tedy i chleba nebo množství těsta, které lze v pekárně připravit), od toho se odvíjí i další rozdíly, např.: dvouhákové pekárny jsou lepší na zadělávání většího množství těsta, na menší chleby jsou zase vhodnější jednohákové pekárny. Pro dva členy domácnosti obvykle doporučuji zvolit jednohákovou pekárnu, v případě zadělávání těsta záleží na množství - pokud plánujete zadělávat těsto z více než 500 g mouky, doporučuji pekárnu dvouhákovou, jinak dobře postačuje jednoháková...

  • Petr: 27. 11. 2014 (12:12)

    Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli není tato pekárna 3990 také s českými ovládacími prvky jako byl starší typ 3965
    Reagovat

  • Markéta : 21. 08. 2014 (22:07)

    Dobrý den, chtěla bych si koupit domácí pekárnu. Nejvíce mě z vaší nabídky zaujala pekárna Domo B 3990. Ale mám jeden problém. Mám ložnici hned vedle kuchyně a potřebovala bych nějakou tichou pekárnu, protože jsem zvyklá spotřebiče ( pračka, myčka ) pouštět na noční proud. U této je psaný tichý chod, ale dost lidí si stěžuje na hlasité pípání, které nejde vypnout. Mohl by jste mi doporučit nějakou pekárnu, která by v noci nebudila?? :-D Vzhledem k ostatním kuchyňským pomocníkům bych ji potřebovala v nerezu, kdyžtak kombinovanou s černou. Zatím mockrát děkuji Baliharová
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  21. 08. 2014 (23:04)

      Dobrý den, všechny pekárny jsou vybaveny zvukovou signalizací, vypnout lze, pokud vím, jen u pekárny Sana. Je samozřejmě také možné nechat si signalizaci vypnout v servisu, kde odstraní nebo vyřadí z provozu onen "pípák". Pak záleží, jak moc je kdo citlivý na hluk/zvuk, protože pekárna bude slyšet při hnětení - pokud Vám (a sousedům :) ) v noci nevadí puštěná myčka nebo pračka, tak Vám nebude vadit ani pekárna při hnětení. K pečení při odloženém startu se váže ještě jeden problém, který není na první pohled patrný - je nutno zamezit "rozjetí" kvasnic ještě před zahájením kynutí, nejlépe zabráněním jejich styku s vodou, což může v některých případech být problematické (např. pokud jsou kvasnice již smíchány s moukou předem jako ve většině směsí), ne vždy se při odloženém startu dosahují uspokojivé výsledky. Obecně jako vhodnější řešení vidím pečení večer tak, aby se pečený chléb vyndal z pekárny před spaním a nechal se přes noc zabalený v utěrce, chléb zchladne, zvlhne a zvláční...

  • Renata: 03. 08. 2014 (22:09)

    Dobrý den, uvažuji o této pekárně a chci se zeptat na servis, měla jsem Etu a servis byl v Liberci.Děkuji
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  03. 08. 2014 (22:24)

      Dobrý den, servis je u Domažlic. V případě reklamace hradíme cestu do servisu a servis pak cestu zpět, pozáruční servis je také bez problémů, díly jsou k disposici i na pekárny, které se již neprodávají, cena dílů je velmi dobrá ve srovnání s jinými značkami...

  • Martina Chrápková: 22. 07. 2014 (17:04)

    Dobrý den, je možno v této pekárně připravit kvásek ,těsto a upéct kváskový chléb ,a také jogurt ? Děkuji Chrápková
    Reagovat

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  22. 07. 2014 (22:05)

      Dobrý den, kvásková chléb v pekárně upéct lze, ale jen pokud máte připravený kvásek odjinud. Na přípravu samotného kvásku a jogurty atd. je vhodná pekárna Sana SmartBreadMaker, která umožňuje nastavovat dlouhé časy a libovolné teploty...

  • Olga Kořínková: 18. 05. 2014 (22:34)

    Dobrý večer pane Baloune, opět se ozývám, protože dnes jsem byla v obchodech podívat se na pekárny a už konečně si něco vybrat, ale aspoň u nás - v Olomouci - je to bída. Nikde jsem nenarazila na Vámi doporučenou DOMO 3990. Ještě se půjdu podívat zítra do jednoho obchodu a pokud nic nebude, tak jsem se Vás chtěla zeptat, zda tedy je na skladě u Vás DOMO 3990, a to za Vámi sdělenou cenu 2699.- Kč. Pokud teda zítra nic nevyřídím, tak se ozvu. Zatím děkuji Kořínková
    Reagovat

  • : 01. 01. 1970 (01:00)

    • Jiří Baloun, MojePekarna.cz reaguje:  16. 05. 2014 (22:41)

      Dobrý den, to nelze jednoznačně obecně říci, někdy to možné je a někdy to možné není, záleží, jak kterou situaci pekárna vyhodnotí, někdy ji znovu zapnout nejde, protože ukazuje přehřátí, někdy ji lze zapnout hned po dopečení. Je to tak stejné u všech pekáren bez ohledu na značky...

Vložit komentář


* Pole označené hvězdičkou je nutné vyplnit.


Zavřít ×

Nastavení Cookies: Aby web zůstal, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách našli, co hledáte, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním cookies (malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči).
Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme je tak, aby všechno fungovalo správně.