Dobrý den přeji. Prosím, mám několik dotazů.
Keramická forma - máte už srovnání s teflonem? ptalo se již více lidí, ale komentáře jsou staré pár let a to jste psal, že je to novinka a ještě nevíte jestli se ukáže lepší jako teflon - na pánvičkách je podle mě keramika lepší, teflon toho teoreticky tolik nevydrží a po poškození se uvolňují nezdravé látky
Píšete, že je potřeba nevyndávat chléb hned po upečení a nechat jej změknout. To je pro nás nepoužitelné - křupavá kůrčička je jedna z hlavních delikates domácího chleba :) takže vyndat okamžitě po upečení... Tak je důležité, který povrch vydrží lépe.
Menší chleba - nakolik jsou větší pekárny vhodné, když by se častěji pekl menší chleba plus někdy dva malé.
V tuto chvíli nám chléb 900g na dosloužené pekárně pro většinu času (bez návštěv) stačí. Ale rodina se rozrůstá a taky nám jde o marmeládu a pečený čaj.
Velikost nádoby - jaký je prosím objem nádoby? U pekáren s 1000g chleba píšete 3l, kolik je zde? Velký chleba není nutnost, ale žena by ráda využívala i více na marmelády a tam je to velké plus mít větší formu, jen netušíme o kolik oproti jiným.
Kváskový chleba - omlouvám se za opakující se dotaz, ale stále mi nejsou jasné Vaše odpovědi - píšete, ano vhodné, ale kvásek se musí připravit mimo pekárnu a pak to jde?
Nechápu smysl přípravy kvásku v pekárně. Mám přece kváskovou kulturu, kterou neustále "krmím" moukou a tedy ji mám non-stop připravenou např. v ledničce. Když jsem pak pekl chleba na staré pekárně, tak jsem oddělil část kvásku a dal normálně do pekárny místo klasického droždí. Pekárna měla nastavitelný program na dlouhé časy kynutí a o něco delší pečení (celkem něco přes 6h) a vše fungovala skvěle i při odloženém startu přes nos. Sečtené časy jednotlivých fází dohromady byly cca 20min hnětení, 4.5h kynutí a 75min pečení. Předpokládám, že to umožňují asi všechny pekárny s nastavitelným programem a tudíž jsou všechny vhodné pro kvásek. Nebo mi něco uniká?
Děkuji mnohokrát, Jarošek
Reagovat